diumenge, 22 de desembre del 2019

El Tribut Metropolità torna a protagonitzar el ‘plenillo’ ciutadà

La Plataforma No Tribut AMB i el debat sobre el Tribut Metropolità va tornar a protagonitzar el debat de l’audiència ciutadana del Ple de l’Ajuntament. El portaveu del col•lectiu veïnal insistia en la necessitat de fixar la rebaixa del promig d’un 33% del tribut amb el criteri municipal de Cerdanyola com a base del càlcul, de no fixar l’impost amb els valors cadastrals dels habitatges i d’absència de greuges comparatius entre municipis, al temps que es preguntava per la relació que vol tenir l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb la seva ciutadania. 


gnacio Laguna feia una nova crida a la unitat política i social en favor de les demandes de la ciutadania de Cerdanyola insistint que la plataforma no està en contra dels impostos, sinó de tributs que no vinguin acompanyats de serveis públics.

El portaveu veïnal demanava que es plantegin criteris diferents al del valor cadastral per fixar el tribut perquè considera que aquest és un sistema injust i reclamava a l’AMB, entitat a la que critica la mala gestió i nul·la comunicació de la implantació de l’impost, que notifiqui correctament el tribut i es contempli la devolució de part del tribut a tothom que hagi pagat.

Laguna reclamava al govern municipal explicacions pel suport de l’alcalde de Cerdanyola a l’increment del 5% del tribut per al 2020. Carlos Cordón responia que al Consell Metropolità va actuar amb responsabilitat en defensa dels interessos de la ciutadania de Cerdanyola. “Podia haver fet el número, treure la pancarta i anar-me”, deia l’alcalde tot assegurant que va votar a favor d’aquest 5% després que s’incorporés una modificació a l’ordenança que fixa el criteri de càlcul del tribut de l’Ajuntament de Cerdanyola “suposarà una reducció del 33% del promig” als rebuts.

En aquest sentit, el portaveu del PSC David González va criticar l’anterior govern de Compromís per no haver facilitat aquests càlculs a l’AMB “com va fer Sant Cugat” i assegurava que si l’Àrea Metropolitana no retorna aquest 33% dels rebuts de 2019 “arribarem fins al final” judicialment.

El portaveu de Guanyem, Ivan González, replicava al portaveu socialista destacant que l’anterior govern de Compromís va votar en contra del Tribut Metropolità “i ara votaria en contra de l’increment del 5% que vostès han aprovat”. “Li deuen una explicació a la ciutadania”, insistia González.

http://cerdanyola.info/politica/el-tribut-metropolita-torna-a-protagonitzar-el-plenillo-ciutada/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada