dissabte, 4 de gener del 2020

El Ple aprova el pressupost en una jornada caòtica



El Ple extraordinari s’havia convocat a les 12 hores i es va haver de desconvocar per donar temps a resoldre unes al·legacions presentades per ERC el darrer dia de termini i tornar a convocar-lo per a les 18.30 hores, decisió criticada per ERC, Ciutadans i Guanyem per considerar que havia temps suficient per aprovar el pressupost en els propers dies i així donar temps a llegir tots els expedients.

El Ple, però, va continuar endavant i el govern, en la veu del regidor de Finances, Javier Sánchez, ha defensat un pressupost que consideren àmpliament treballat i debatut amb tots els grups i que "significa la tornada a l’estabilitat política a la ciutat", remarcant que "la desestimació d’al·legacions és una qüestió tècnica i no política i tota la tramitació s’ha efectuat en els terminis establerts i no genera indefensió".

Des d’ERC, la seva portaveu, Helena Solà, deixava clar que "s’han presentat les al·legacions en temps i forma i així es va comunicar a govern i grups per tenir-ho en compte a l’hora de convocar el Ple". ERC va anunciar que registraran recurs de reposició per considerar que "la convocatòria del Ple vulnera els drets dels càrrecs, en el que és una falta de respecte a tots els grups per part del govern".
Ciutadans creuen que "aquest Ple ha estat un caprici del govern per posar-se la medalla d’entrar al 2020 amb el pressupost aprovat" i el regidor Pau Ortolà va tornar a lamentar que el govern no els tingui en compte i "prefereixi lliurar-se a les mans de les antigues Convergència i Iniciativa".

Per a Guanyem Cerdanyola, tal com explicava el seu portaveu, Ivan González, "el més greu d'avui ha estat crear el precedent de convertir la urgència en un element que depèn de la voluntat política del govern, sacrificant la normalitat institucional, les formes i els drets dels regidors".

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, donava suport al pressupost en virtut a l’acord al que s'ha arribat amb el govern, anunciant "un seguiment estricte sobre el compliment d'aquest acord".

Des del govern, el regidor de Serveis Jurídics, Víctor Francos, insistia en que "l'aprovació del pressupost abans d'acabar l'any sempre ha estat un objectiu polític que calia complir" i veia mala fe i ganes d'impedir que la ciutat disposi d'un bon pressupost per gastar en inversions en el fet de "presentar al·legacions la tarda del 24 de desembre i des d'una oficina de Correus de Sabadell, quan el més fàcil era dialogar".

L'alcalde, Carlos Cordón, va tancar el Ple amb la idea de "recuperar la normalitat amb un bon pressupost que respon a moltes necessitats de la ciutat els propers anys".

http://cerdanyola.info/politica/el-ple-aprova-el-pressupost-en-una-jornada-caotica/
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada