dilluns, 25 de novembre del 2019

Cerdanyola activa contra les violències masclistes



Avui, dilluns 25 de novembre, és el Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Les dades són alarmants en una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones i només com a societat podem eradicar-la.


Aquest any 2019 han assassinat a 90 dones a l'Estat espanyol, com a conseqüència de les violències masclistes. En homenatge a totes elles, l'Ajuntament ha convocat un acte institucional a la plaça de Francesc Layret, davant de l'Ajuntament. Durant l'acte s'ha fet lectura del manifest i s'ha guardat un minut de silenci per a totes les dones que visquin o hagin viscut una situació de violència masclista.
El manifest incideix especialment en la violència sexual que pateixen les dones, "no només als espais públics i locals d'oci, sinó també a la feina i a casa, perquè no deixa de formar part d'una societat patriarcal que es resisteix a perdre un status quo que situa a les dones en una posició de desigualtat". La violència funciona de forma alliçonadora, "buscant la normalització de la submissió de les dones, que acaben sentint-se culpables quan són víctimes de la brutalitat". Moviment feminista, administracions i societat conscienciada "han de constituir-se en la generació d'un canvi que castigui tota agressió i assoleixi la igualtat".
Durant la jornada d'avui dilluns 25N, els principals equipaments municipals de la ciutat tindran polseres amb el lema Cerdanyola Feminista, gratuïtes, i podeu agafar-ne tantes com vulgueu i fer créixer la sensibilització. Des de l'organització feminista de Cerdanyola La Figa Rebel, s'ha convocat una marxa feminista, que s'iniciarà a les 19 hores a la seu de la Figa Rebel (avinguda de Roma, 54) i a les 20 hores hi ha prevista una concentració i cassolada final al davant de l'Ajuntament.
A la tarda està prevista la manifestació unitària contra les violències masclistes a Barcelona. S'inicia la manifestació a les 18.30 hores als Jardinets de Gràcia i el final de festa serà a plaça Catalunya, organitzat per Novembre Feminista.

http://cerdanyola.info/societat/cerdanyola-activa-contra-les-violencies-masclistes/?fbclid=IwAR27M76EYJaLP1oOM36MezXmFKCCfjAZvhW6tPtzO9TAqLgd6JNOlkzfWeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada