dimecres, 29 de març del 2017

Vicent Partal minimitza la influència dels mitjans en el suport ciutadà a la independència





Òmnium Cultural a Cerdanyola ha convidat el periodista i director de VilaWeb, Vicent Partal, per parlar del paper que desenvolupen els mitjans de comunicació en el procés que hauria de dur a la República Catalana. Partal minimitza la influència dels mitjans i es mostra crític amb el poc rigor de mitjans digitals gratuïts i de Facebook, que considera més preocupat pel negoci que per l'ètica.

Vicent Partal afirma que la influència dels mitjans de comunicació sobre la ciutadania "és molt limitada", tal com demostraria el cas català, "amb els grans mitjans contra el procés cap a la independència mentre que augmenta i es consolida el suport ciutadà a aquest procés". Basant-se en la seva experiència com a corresponsal cobrint diversos processos d'independència, con el cas eslovè, Partal assegura que "la força per arribar a la República Catalana resideix únicament en la gent, i una vegada proclamada la independència els mitjans que la rebutjaven assumiran la nova realitat sense complexos".
Partal va explicar que les enquestes del GESOP mostren que "hi ha una clara majoria a favor del referèndum i de la independència, el que unit als resultats de les eleccions del 27S de 2015, l'escasa capacitat de mobilització dels partidaris del No i la desastrosa gestió política que està duent a terme el Govern central, el camí cap a la independència encara la seva recta final amb un referèndum al mes de setembre proper i la conseqüent proclamació de la República Catalana".
El director de VilaWeb va ser molt crític amb la premsa digital gratuïta "perquè la reducció de costos que implica no permeten una tasca periodística de investigació i contrast", i també amb Facebook, on creu que "prima el negoci per damunt de l'ètica i no hi ha cap editor que comprovi la falsedat o no de moltes de les informacions que circulen, que moltes vegades són mentires que poden suposar un veritable perill per a la democràcia".







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada