divendres, 31 de març del 2017

Germà Bel veu incompatibles la visió de model d'estat d'Espanya i Catalunya





Germà Bel afirma que el govern espanyol no entén que el problema no són les infraestructures, sinó la concepció que es té des de l'estat de nació, dues realitats, l'espanyola i la catalana, cada vegada més allunyades.

L’economista i diputat de Junts pel Sí al Parlament, Germà Bel, creu que la visita del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a Barcelona prometent tot un seguit d’inversions en infraestructures, demostra que el govern central no entén que les infraestructures no són un problema en si mateix, sinó que és una manera molt plàstica i definitoria del tipus de polítiques que es fan des de l’estat.
Segons Bel, aquest tipus de política no es conseqüència de l’estupidesa, manca de formació o d’informació, sinó d’una manera d’entendre la construcció d’Espanya com a una nació uniforme des de l’estat.
Arribats a aquest punt, Germà Bel creu que les lògiques diferents, la catalana i l’espanyola, cada vegada estan més lluny una de l’altra i és per això que hi ha catalans que consideren que la millor sortida d’aquesta situació és la creació d’un estat propi, perquè un canvi de tendència el dóna per impossible.
Un estat, per a Bel, unitàri amb una capital àncora on no s’interioritzen altres beneficis i no hi ha empatia amb altres llocs.


El referèndum
Pel que fa al referèndum, Bel creu que mai es podrà fer un referèndum, encara que hi hagués voluntat per part d’algún govern, perquè el rebuig és, segons ell, molt majoritari a la resta d’Espanya. El problema, segueix, no és la independència sinó el referèndum perqué el que desconstrueix la unitat d’Espanya és el reconeixement de l’existència de més d’una nació dins l’estat.
Bel també es va mostrar contràri al referèndum i va recordar que JxSí havia plantejat un full de ruta que estava al programa de Govern” i on es fixava una declaració d’independència prèvia a la celebració d’unes eleccions constituents.
La xerrada participativa va ser organitzada per l'ANC de Cerdanyola, a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada