dissabte, 11 de març del 2017

Dues veus que mostren amor per una rica terra d'aparença dura





El poeta cerdanyolenc Miquel Sánchez i la poeta montcadenca Elisa Riera han presentat el seu últim llibre dedicat a la història i la terra del Priorat a la Biblioteca de Cerdanyola. El priorat: licorella i poesia té dues parts diferenciades en què es distribueixen els 61 poemes realitzats pels autors. La primera part aborda elegies sobre el monestir d'Escaladei i la segona és un cant a la terra i el vi.
La licorella conforma el tipus de sòl del Priorat, una pissarra fragmentada en làmines, pedretes i polsim que dóna vida a les vinyes d'una de les més prestigioses denominacions d'origen del vi català, una roca d'aspecte dur que en realitat és una pedra fràgil, formada per fines làmines que es desfan amb relativa facilitat.
Aquesta terra i la seva història estan al darrera de les 111 pàgines del llibre escrit per Elisa Riera i Miquel Sánchez, no a quatre mans perquè cadascun és autor dels seus poemes, però si amb una voluntat de fer dues veus per un mateix tema. Riera, la família de la qual procedeix del Priorat, destaca que els poemes expressen visions diferents sobre un mateix territori, mentre Sánchez destaca que a més es fa amb estils diferents: un més íntim i emocional, el d'Elisa Riera, i un més àrid i on les expressions de les emocions són menys visibles, el del propi Sánchez.
La presentació de El priorat: licorella i poesia va comptar amb la presentació dels poemes i els seus autors a càrrec de Josep Fatjó i Ramon Sauló i un petit recital de poesia en què Glòria Grañén i Helena Edo van dir alguns dels poemes del llibre. Riera destaca la sensació d¡'escoltar la pròpia poesia en veu d'una altra persona, al temps que subratlla que és especialment gratificant compartir d'aquesta manera la poesia perquè suposa compartir sentiments.


http://cerdanyola.info/cultura/dues-veus-que-mostren-amor-per-una-rica-terra-daparenca-dura/





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada