dimecres, 18 de gener del 2017

Els Tres Tombs arriben a la majoria d'edat plantejant-se noves activitats complementàries




La passada dels Tres Tombs ha crescut fins a comptar amb una cinquantena de carros en l'edició de la majoria d'edat d'ençà la recuperació d'aquesta tradició, però els Arriers de Sant Antoni Abat es plantegen nous reptes de futur més enllà de fer créixer el nombre de participants.

El Parc Tecnològic del Vallès, punt de trobada entre la Cerdanyola pagesa i la Cerdanyola tecnològica, ha tornat a ser el punt de partida de la passada dels Tres Tombs, acte central de la festa de Sant Antoni Abat. Des de les 9 del matí, arriers, cavalleries, carros i carruatges s'han anat concentrant per escalfar motors i omplir els dipòsits de combustible.

Els Tres Tombs 2017 arriba a la majoria d'edat de les 18 edicions amb una cinquantena de carros i carruatges, des de petites llimoneres de passeig als espectaculars grans carros de càrrega i de pagès. El secretari dels Arriers de Sant Antoni, Jordi Garsaball, explica que quan assistim a la passada estem fent un passeig per la nostra història, que és una manera d'estimar el nostre territori.



La cavalcada ha recorregut bona part del nucli urbà de Cerdanyola acompanyada per entitats com l'Agrupació Musical o la Casa d'Aragó, encarregades de posar música i bon humor a la jornada. I obrint pas, els banderers infantils, enguany alumnes de l'escola Sant Martí, i el banderer 2017, Anskar Caballero, molt orgullós de participar-hi.




Nous reptes de futur

La passada dels Tres Tombs ha fet parada, tal com marca la tradició, per davant l'església de Sant Martí, a la plaça de l'Abat Oliba, on s'ha dut a terme la benedicció dels animals i el pagament del cens del pollastre. La passada ha seguit el seu camí, un camí que ve del passat i continua vers el futur plantejant-se nous reptes de contingut més enllà d'augmentar el número de carros participants, un aspecte secundari per a Jordi Garsaball.


La passada dels Tres Tombs va viure un emotiu moment quan carros, carruatges i cavallaries van passar en respectuós silenci, amb una parada per fer una ofrena floral, davant la casa de la Roser Gabarra, esposa del president dels Arriers, Ermini Puig, traspassada el cap de setmana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada