dijous, 3 d’octubre del 2019

Concentració per l'1-O

Concentració per l'1-O amb crides a la mobilització massiva en resposta a la sentència del judici del procés

 L'independentisme va recordar aquest dimarts el segon aniversari de l'1 d'octubre amb un doble objectiu: d'una banda deixar clar que no acceptarà cap resolució del Tribunal Suprem del judici al “procés” que no sigui l’absolució i la seva intenció de col·lapsar Catalunya amb diverses accions i, de l'altra, posar a prova la seva capacitat de mobilització a pocs dies de saber-se la sentència, la qual s’espera entre el 10 i el 14 d’aquest mes.

 

Prop d'unes 150 persones es van concentrar ahir, davant l'Ajuntament en commemoració del segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, suspès pel Tribunal Constitucional.
Després de llegir-se un manifest de l’ANC, el president local d’aquesta entitat, Àngel Gastón, va demanar alspresents un esforç redoblat per aconseguir ser molts el dia després de la sentència i donar resposta a la mateixa amb la intenció de col·lapsar Catalunya per fer veure que no s’accepta aquesta sentència.
Durant la concentració es va llegir un manifest de l’ANC on es deia que dies després del referèndum es va demostrar que l’independentisme és una força popular i cívica que va fer tremolar els fonaments de l’Estat. Però les esperances dipositades en un diàleg fals i inexistent i el fet de no estar preparats realment per a la unilateralitat van desarmar els carrers i l’independentisme. Per això es demana aprendre dels errors per no tornar a cometre’ls.
La independència, continua el manifest, és l’única eina real per sortir d’aquest atzucat repressiu i posa de manifest que tenen una mala notícia per a l’Estat, estar determinats a seguir fins aconseguir l’objectiu final, la independència.
D’altra banda, també es va llegir una carta dels Jordis (Jordi Sánchez i Jordi Cuixart) en la que encoratja a tornar a sortir al carrer i a no deixar-se endur per la ràbia del moment. Continua dient que no tenen cap problema a denunciar la violència i a defensar que l’únic per on ha de seguir transitant el soberanisme és el de la no violència, però no accepten lliçons del qui emparen, segons ells, la violència des de l’Estat.
Finalment, representants dels CDR de Cerdanyola van llegir un comunicat on tornaven a denunciar la repressió de l’Estat i mantenen que tornaran a fer el mateix que fins ara i les vegades que calgui per aconseguir la república.

 http://cerdanyola.info/politica/concentracio-per-l1-o-amb-crides-a-la-mobilitzacio-massiva-en-resposta-a-la-sentencia-del-judici-del-proces/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada