dijous, 3 d’octubre del 2019

Carod Rovira obre el curs de l'Aula d'Extensió Universitària



L’exvicepresident de la Generalitat Josep Lluís Carod Rovira obrirà avui el nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola amb una conferència sobre el protestantisme en els Països Catalans. Aquest primer trimestre, l’Aula oferirà sessions sobre temes tan diversos com la música, l’arquitectura, l’antropologia, un espectacle-concert o la sortida a Montblanc i Santa Maria de les Monges.

Josep Lluís Carod Rovira és autor d’Història del protestantisme als Països Catalans, resultat d’anys de recerca que l’autor ha fet sobre la història de la que és la segona confessió en importància de Catalunya, una investigació que es va publicar coincidint amb el 500 de l’inici de la Reforma protestant amb la publicació de les tesis de Martí Luter a l’octubre de 1517.

La de Carod Rovirà serà la primera d’un cicle de conferències que comptarà amb la participació del divulgador musical Joan Vives abordant La música del Rei Sol a Versalles (16 d’octubre); l’arquitecta Anna Pujol parlant de Ciutats del món (30 d’octubre); la periodista Montse Barderi analitzant la figura de Teresa Pàmies (13 de novembre); l’antropòleg Francesc Bailon descobrint la cultura dels Inuits amb la conferència Els caçadors del Gran Nord (27 de novembre); o l’historiador José Enríque Ruiz-Domènec aprofundint en la figura de Leonardo da Vinci (11 de desembre).
A més, aquest primer trimestre de curs comptarà amb una sortida a Montblanc i al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges el 22 d’octubre i es tancarà el 18 de desembre amb un espectacle-concert, Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) amb l’actriu Lali Barenys, el músic Carles Bertran i la cantant Namina.

Amb el suport de la UAB per a majors de 55 anys
L’Aula de Cerdanyola del Vallès està vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, que vetlla pels seus continguts, i està adherida a AFOPA, Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya, a més de comptar amb el suport de la Subdirecció General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cerdanyola.
L’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola és una associació sociocultural independent, sense afany de lucre, que vol difondre la cultura de nivell universitàri entre els majors de 55 anys, mitjançant sessions acadèmiques i visites culturals.

http://cerdanyola.info/cultura/carod-rovira-obre-el-curs-de-laula-dextensio-universitaria/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada