divendres, 23 de setembre del 2016

Vides en decliu i neurosis urbanes en el darrer llibre de l'Empar Moliner





La periodista i escriptora Empar Moliner ha obert el segon cicle del Cafè amb Lletres 2016 presentant a la Biblioteca Central el seu llibre Tot això ho faig perquè tinc molta por, un recull de 12 relats guardonat amb el Premi Mercè Rodoreda 2015. El llibre exposa amb ironia i també tendresa, trossos de vida d'un grapat de personatges majoritàriament a la deriva que han arribat a una edat amb poc marge per a les segones oportunitats.




Empar Moliner va explicar que al ser una persona amb projecció pública per la seva feina a televisió i ràdio, els seus lectors acostumen a identificar-la en tot allò que escriu quan publica un llibre, "un pensament inevitable que la majoria de vegades no és cert".



Moliner distingeix perfectament quan ha d'escriure una columna, un article o un guió per a la ràdio de quan s'ha de dirigir al lector de les seves novel·les i relats, "ja que llegir un llibre és una acte conscient i plaent que es mereix un treball d'escriptura més acurat i meditat".



Un nen víctima de bullying, parelles en estat de descomposició, neurosis urbanes, la necessitat desesperada de sentir-nos estimats, una parella que decideix suïcidar-se de sobredosi al morir la seva filla de sis anys... Tot això ho faig perquè tinc molta por són 12 relats, 12 trossos de vida recorreguts per la ironia i el desencís. Tal com reconeix l'autora, "el llibre m'ha sortit trist i depriment en resposta a un moment de la vida, complerts els 50 anys, en els qual comencen a escassejar les segones oportunitats i s'ha d'aprofitar cada moment, perquè tal com escrivia Salvador Espriu a Cançó d'albada, No deixis res per caminar i mirar fins al ponent. Car tot, en un moment, et serà pres".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada