dimarts, 7 de juny del 2016

Torna la foguera per il•luminar la nit de Sant Joan, setze anys després




El Parc de Can Xarau acollirà la primera foguera de Sant Joan, després de 16 anys sense fogueres a Cerdanyola, ja que la darrera va ser l’any 99.

a regidora de Cultura, Helena Solà, explica que, a proposta de Cultura, una dotzena d’entitats culturals de la ciutat han participat en l’organització dels actes que recuperen  una de les tradicions més emblemàtiques de la nit de Sant Joan.

Tal com explica la regidora, la foguera s’encendrà amb la Flama de Canigó, la qual, un equip del CEM Cerdanyola recollirà la nit del 22 de juny al cim d’aquesta muntanya per portar-la fins a la nostra ciutat, serà rebuda a la plaça de Sant Ramon i s’acompanyarà fins l’Ajuntament, on es farà una recepció institucional, on es portarà a terme l’actuació dels Gegants i els Castellers i es farà una Sardana de germanor.

A continuació, es farà un sopar popular al Parc Xarau on hi haurà coca, cava, música i ball. S’oferirà un sopar al preu de 12 euros i, per aquells que decideixin portar el sopar de casa, el preu serà de 3 euros amb dret a ració de coca i copa de cava. Els tiquets es poden comprar per anticipat a la recepció de l’Ateneu i estaran a la venda del 6 al 20 de juny.

El representant del CEM Cerdanyola, Ramon Rodríguez, explica que han muntat dos equips per a l’ocasió, els quals pujaran el dia 22 al Canigó. També va agrair la col·laboració de companys de Sant Climent de Llobregat, que els van oferir acompanyar-los i oferir-los tota la seva experiència i logística.

Nico Valle, d’els Castellers de Cerdanyola, diu que per a ells tot el que sigui recuperar tradicions els fa molta il·lusió i explica que faran un o dos pilars, encara està per decidir, ja que depèn del nombre de castellers que s’apuntin a la fita per rebre a la flama.

De la seva banda, Maite Barceló, de l’Agrupació Sardanista va explicar que faran una sardana de germanor i que en ella hi podran participar tot aquell que vulgui fer-ho, ja en sàpiga molt o poc, perquè el veritablement important és participar i passar-ho bé.

Totes les entitats culturals participants (Agrupació Sardanista, Arriers, Batúcamela, Castellers, CEM, Colla Gegantera, Esplai El Clupi, Esbart Sant Marçal, Joves Diables i Trabucaires) es van felicitar de recuperar tradicions i es van mostrar molt contents per haver pogut participar i col·laborar en fer-ho possible.

Actualment són centenars de pobles i ciutats que aquesta nit encenen les seves fogueres amb la Flama del foc que cada any s’encén la nit del 22 de juny al cim del Canigó i que s’ha convertit en símbol de germanor entre tots els pobles de parla catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada