divendres, 22 de gener del 2016

Xavier Bosch: "la vida està plena de moments que s'han d'aprofitar"


Xavier Bosch fa un cant a gaudir de la il·lusió que provoca l'amor en la presentació d'Algú com tu, la seva primera novel·la romàntica, a la sessió inaugural del Cafè amb lletres d'aquest 2016. L'escriptor remarca que l'amor és una de les grans certeses que tenim a la vida i que cal aprofitar els moments dolços que ens aporta tot i que també n'hi hagi de tràgics.




L'escriptor i periodista Xavier Bosch omplia la sala Enric Granados de la Biblioteca de Cerdanyola en la inauguració del cicle literari Cafè amb Lletres amb la presentació d'una novel·la amb la que ha modificat el seu rumb literari. Algú com tu, premi Ramon Llull 2015,  narra la història de Paulina Homs i Jean-Pierre Zanardi que viuran uns dies d'amor a Paris que els marcaran per tota la vida i la reconstrucció que fa d'aquesta història la filla de la Paulina, Gina, que amb aquesta reconstrucció descobrirà també la veritable figura de la seva mare, que va morir quan ella tenia només 9 anys.

Xavier Bosch ha escrit Algú com tu fent un gir a la seva trajectòria literària després de l'exitosa trilogia de novel·les de gènere negre a l'entorn del personatge del periodista Dani Santana amb Se sabrà tot, Homes d'honor i Eufòria. L'autor explica que no volia quedar com escriptor d'un sol personatge i un sol gènere i volia sorprendre al lector. Bosch explica que la millor manera de fer-ho era escriure una novel·la sobre la il·lusió i per això va sorgir Algú com tu, una història sobre "la gran certesa de la vida" que és l'amor.

Un dels missatges principals de la novel·la de Bosch és que la vida està plena de moments que s'han d'aprofitar perquè "sempre és més tard del que pensem". Tot i això, per a l'escriptor, no hi ha amor sense pena perquè tragèdia i felicitat són els dos plats d'una "balança de delicat equilibri".

L'autor admet que corria dos riscos principals a l'hora d'abordar una narració amorosa: ensucrar massa la novel·la o quedar-se curt. Per això, Bosch explica que va deixar que "els sentiments fluïssin a raig" donant una veu pròpia a cada personatge.

Tot i no ser una novel·la autobiogràfica, Bosch confessa que com tots els escriptors ha abocat a la narració elements personals amb vivències que volen fer fluir millor els sentiments a la novel·la.

Xavier Bosch destaca també un element molt important de la novel·la en la presència a Algú com tu de diversos homenatges al món de la cultura -les llibreries, la música o el cinema- perquè considera que la creació artística té poder curatiu.

La pròxima cita amb el Cafè amb lletres serà el 18 de febrer amb la presentació de Va com va, de Joaquim Carbó. Totes les sessions del cicle literari es fan a la sala Enric Granados de la Biblioteca de Cerdanyola.










 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada