dimarts, 28 de juliol del 2015

Sopar pel nou país

 
 
La convocatòria a la trobada ahir de sobiranistes i independentistes cerdanyolencs va sorgir d’un grup de quatre amics, va difondre’s per les xarxes socials i va acabar congregant a Les Fontetes a una quarantena de veïns disposats a sortir al carrer pel sí.
 
La crida tractava de “despertar” els sobiranistes “adormits”, “mobilitzar els convençuts” i animar-se uns als altres per “buscar vots dels indecisos” en les eleccions catalanes del 27-S, segons va explicar un dels impulsors de la convocatòria. Els propers comicis electorals tenen caràcter plebiscitari pels partidaris de la independencia.
 
Plantejada com un primer contacte entre tots els favorables del Sí, l’acte pretenia ser una pluja d’idees i unir diferents sensibilitats. En les eleccions concorreran dues candidatures pel Sí, la de Junts pel Sí i la de la CUP-Crida Constituent, com va puntualitzar un dels assistents. Altres veus van reclamar coordinació entre els diferents partits i entitats que donen suport al procés sobiranista i volen la independència de Catalunya.
Representants de l’Assemblea Nacional de Catalunya- Cerdanyola per la independència (ANC), d’Òmnium Cultural i de l’associació de castellans independentistes Súmate van exposar durant el sopar els actes que cada una de les seves agrupacions locals té previst fer a Cerdanyola els dos propers mesos.
 
A la trobada hi van assistir polítics i càrrecs públics de CxC, CiU, ERC i ICV-MES, entre els quals els regidors Elvi Vila, Josep Grau, Marc Costa, Jordi Miró i Iñigo Enterria.
 
Tots els participants es van comminar a fer campanya activa; l’ANC Cerdanyola organitza parades al carrer fins a final de mes i els primers dies de setembre, Súmate vol anar als Casals d’avis a explicar com s’assumiran les pensions en un estat independent i desmuntar temors i Òmnium col·labora amb la resta d’entitats. El cap de setmana del 6 i el 7 de setembre es faran actes familiars i polítics al carrer, amb l’assistència confirmada de Carme Forcadell.
 
L’objectiu és “sumar”, mobilitzar vot i sobretot convèncer els indecisos. Per la consulta del 9-N, a Cerdanyola, van votar 12.000 veïns, va recordar un dels assistents. L’escalfor de campanya es va començar a notar ahir al parc dels Pinetons de Les Fontetes. Cerdanyola té assignat el tram 66 en la manifetació de l’11 de setembre a la Meridiana de Barcelona i L’ANC organitza autocars per anar-hi.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada