divendres, 31 d’octubre del 2014

Jofre Llombart amb la presentació del seu darrer llibre "Doncs jo, ara, votaré Sí"

 
Amb la presentació del llibre Doncs jo, ara, votaré Sí del periodista Jofre Llombart es tancaven ahir els actes de programa del Correllengua 2014 a la ciutat.
El llibre és un recopilatori de nou testimonis que, tenint en compte el seu entorn familiar o geogràfic i la seva tradició ideològica, haurien d'oposar-se a la consulta sobiranista o votar 'no', segons Llombart, però que finalment opten per la independència. Exposant els arguments d’aquestes nou persones diferents l’autor pretén desmentir la tesi de la fractura social que apunten els partits contraris a la independència.
 
Després del seu primer llibre Desmuntant la caverna on Llombart va voler desmentir els “arguments de la por” dels contraris a la independència, va decidir que havia d’explicar els arguments de “qui està portant el procés: les persones”. Per això, amb el nou llibre intenta “desmuntar una sèrie de coses en to positiu” com, per exemple, que el procés “és una bogeria d’Artur Mas i que uns milions de persones han seguit la seva estela perquè estan idiotitzats”. L’autor assegura que els fets són diferents i que han estat les persones, i també l’Estat, qui han empès Mas a abraçar les tesis sobiranistes.
Jofre Llombart destaca que amb aquest llibre també volia desmuntar que l’independentisme de base sigui només d’un perfil molt tradicional, amb família d’arrels catalanes de moltes generacions. Segons remarca, es tracta d’un moviment transversal i molt variat i recorda l’exemple de l’entitat Súmate, conformada per persones nascudes fora de Catalunya o nascudes aquí, però amb forts vincles amb la resta d’Espanya i que es mostren a favor de que a Catalunya es voti. L’autor assenyala que entre els partidaris de la independència de Catalunya hi ha molt perfils diferents de persones.
 
Llombart explica que amb el seu llibre vol enviar el missatge a l’Estat de que estem davant d’un procés que no s’atura i alhora vol arribar als independentistes de fa trenta anys que, assegura, “han de fer de motor i de punta de llança del procés”, perquè no oblidin que sense la implicació de tothom, com els nous independentistes “això no sortirà”.
 
El periodista de RAC 1 assenyala que el factor comú que ha detectat en les nou persones entrevistades per a l’elaboració del seu llibre perquè s’hagin tornat independentistes és que “Espanya els ha decebut”, sobretot, afirma, en la gestió postestatut. Per a Jofre Llombart aquella “era l’última oportunitat d’encaix de Catalunya que Espanya no ha volgut assumir” perquè “va pesar més la decisió de 12 persones del Tribunal Constitucional que l’opinió de milions de persones que havien votat l’Estatut”.
 
 
 
Jaume Sobrevals, de la comissió del Correllengua, i l'autor del llibre, Jofre Llombart
 
Després de la presentació del llibre es va obrir un torn de debat amb el públic assistent qui va preguntar sobre diverses qüestions relacionades amb el procés.
El representant de Cerdanyola per la Independència, Xavier Costa, va tancar els actes del Correllengua tot recordant que aquesta activitat havia arribat a la majoria d’edat, amb 18 edicions, “sempre amb caire lúdic, pedagògic i reivindicatiu” i que “tot i que seria millor que no calgués fer-lo” manifesta que “s’ha de continuar realitzant-lo perquè també durant la recuperada democràcia, hi ha hagut repressió cap a la llengua catalana i s’han donat molts casos d’atacs al català per part de les autoritats, com la Llei Wert, el cas del Lapao a la Franja o l’eliminació dels repetidors de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià”. Per això, continua “tenim la necessitat de mantenir el Correllengua”.


http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2014/10/30/correllengua_llibre_jofre_llombart.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada