diumenge, 1 de novembre del 2020

Treballadors de Correus protesten contra la precarització i alerten que perjudica el servei

Amb el lema "Menys retallades, més contractacions" treballadors de Correus s'han concentrat davant una de les instal·lacions postals de la ciutat dins d'una campanya de mobilitzacions que es realitza a diverses ciutats de la comarca per protestar contra la precarització laboral i alertar a la ciutadania dels perjudicis que això comporta en el servei.

Ramiro Moldes, treballador de Correus a Cerdanyola i representant de la CGT del sector, explica que ja fa més d'un any que no es cobreixen les baixes de llarga durada i que l'efecte del retard en l'entrega de cartes i paquets que era habitual en un període de vacances -"i que la ciutadania ja coneix"- ara s'ha traslladat a tot l'any amb un sobreesforç continuat que pateixen els treballadors però també els usuaris, perquè s'està precaritzant el servei.

Moldes aclareix que aquesta situació no té res a veure amb els efectes de la pandèmia ja que es produeix des d'abans del confinament de març quan ja era habitual la no contractació i explica que hi ha gent fixa de la plantilla que s'està anant a treballar a d'altres poblacions perquè "el caliu no és l'adequat i hi ha falta de lideratge a la unitat" que s'agreuja a una sobrecàrrega de treball que "cansa, cada vegada anem a pitjor i la plantilla ha dit prou".

El representant sindical destaca que estan a l'espera que els responsables responguin les demandes dels treballadors i subratlla que Correus està tenint beneficis molt elevats que no redunden en contractacions quan es tracta d'una empresa pública que té obligacions el servei postal universal, "com s'ha vist en aquest temps de pandèmia que no hem parat de treballar", apunta. Moldes es pregunta "on van els milions dels sucosos beneficis" i creu que s'està deteriorant el servei postal universal beneficiant així companyies de distribució, començant per Amazon. 

En aquest sentit, el representant de la CGT denuncia la situació dels treballadors de Correus Exprés que assegura que "es troben en unes condicions lamentables com autònoms" i recorda que "Amazon i Glovo estan obligats a contractar fixes" els seus treballadors després de sentències judicials que certifiquen que els seus repartidors són falsos autònoms. "Espero que els de Correus Exprés siguin els següents", indica un Moldes que critica que una empresa pública actuï amb un "sistema liberal absolut".

La protesta realitzada a Cerdanyola es repeteix a d'altres poblacions per visibilitzar la situació al sector i espera que els responsables de l'Ajuntament de Cerdanyola s'interessin per aquesta precarització perquè va en detriment del servei públic que rep la ciutadania. 


 


http://cerdanyola.info/economia/treballadors-de-correu-protesten-contra-la-precaritzacio-i-alerten-que-perjudica-el-servei/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada