dimarts, 14 de gener del 2020

Els Tres Tombs rememoren el passat mirant cap al futur

Cerdanyola va tornar a respondre a la crida dels Arriers i Arrieres de Sant Antoni i va participar activament a la passada dels Tres Tombs de diumenge, acte central de la celebració de Sant Antoni Abat a la ciutat.



Mantenir la tradició i rememorar el passat són els principals objectius de la festa, però també projectar-se cap al futur posant la mirada en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient, tal i com explica el secretari dels Arriers i Arrieres de Cerdanyola, Jordi Garsaball.
Les activitats començaven divendres a l'Escola Xarau amb la rebuda de la bandera infantil per als banderers de sisè Daniel Gil, Alba Cruz i Judit De las Heras.
Dissabte es va organitzar una mostra de jocs i esports tradicionals a la plaça de Sant Ramon, un taller de guarnir carros, a càrrec de Bambalina, una cucanya infantil i el ball de la secció juvenil de l'Esbart Dansaire Sant Marçal.
El mateix diumenge els Trabucaires de Cerdanyola van obrir els Tres Tombs amb les matines galejadores. A continuació la comitiva es va concentrar a casa del banderer Francisco Alarcón (Minguet) i els seus fills Víctor i Xavier. Minguet, un “cavallista de tota la vida” continuava amb la tradició familiar, ja que el seu avi havia estat un dels primers arriers de Cerdanyola.

En acabar la missa solemne cantada per la Coral Collserola va tenir lloc el Ball de Sant Antoni, a càrrec de l'Esbart Dansaire Sant Marçal.
Abans de la Passada però, calia agafar forces i per això, els arriers i arrieres van degustar l'esmorzar típic preparat per l'Associació Gastronòmica i Cultural El Pansalet.
La Passada  s'iniciava al carrer dels Artesans precedida per la música de l'Agrupació Musical de Cerdanyola i els Tambors de la Casa d'Aragó i amb una quarantena de carros i carruatges, cavalls i genets que portaven a la memòria el passat agrícola i pagès de Cerdanyola fent un recorregut pels carrers més cèntrics de la ciutat  i culminant l’itinerari a la plaça de l’Abat Oliba on es va fer la benedicció de les cavalleries i animals de companyia a les portes de l’església de Sant Martí i amb el dinar popular a la carpa del Parc Tecnològic.


http://cerdanyola.info/cultura/els-tres-tombs-rememoren-el-passat-mirant-cap-al-futur/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada