diumenge, 7 de gener del 2018

Els Tres Tombs presenta revista i els nous banderer i cordonistes







La Festa de Sant Antoni Abat han començat a caminar pels carrers de Cerdanyola amb la presentació de la Revista dels Tres Tombs i el Pas de Banderes, que enguany s'ha celebrat al MAC Can Domènech. Els banderers del 2017, escortats pels Joves Diables i els trabucaires, van donar el relleu als nous banderers en un acte amenitzat per la veu i la guitarra del Jordi Albero.




Els Arriers-eres de Sant Antoni Abat, entitat organitzadora de la passada dels Tres Tombs que es realitza el proper 14 de gener a Cerdanyola, han presentat la Revista dels Tres Tombs, que en paraules d'en Jordi Garsaball, secretari dels Arriers, treballa molt els continguts amb articles que parlen de temes com el pasturatge dels ramats d'ovelles dins els boscos o aspectes de la història dels Tres Tombs a la ciutat, i sempre "amb un to reivindicatiu de la vigència de les tradicions populars".









Garsaball també reivindica un tracte respectuós als cavalls, "no considerats com un objecte o una eina a la qual treure el màxim rendiment si no com uns companys de treball amb els quals es poden teixir complicitats". Precisament sobre el benestar dels animals va parlar en Cesc Aldabó, secretari de l'Associació Nacional de Tracció Animal i articulista a la revista. Un benestar que comença en el procés d'ensinistrament i el maneig i passa per l'ergonomia dels arreus i les condicions i durada de les jornades de treball.


El banderer del 2017, Anskar Caballero, i els cordonistes del 2017, Maria Pont i Raúl González, van fer el Pas de Banderes al banderer del 2018, Lluís Berenguer, acompanyat pels cordonistes Eulàlia Mimó i Martí Berenguer. Lluís Berenguer va tenir unes emotives paraules de record per al seu avi matern, en Climent Pladevall, traginer i un dels darrers carreters de Cerdanyola que va viure el pas del transport amb tracció animal al transport motoritzat.

Els banderers infantils són els alumnes de sisè de l'escola Les Fontetes Kamal Jamhoune, Carla Sardón i Lucía Fuentes. La rebuda de la bandera infantil es farà el divendres 12 de gener, a les 15.15 hores a l'escola Les Fontetes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada