dijous, 18 de gener del 2018

Cerdanyolencs exigeixen "llibertat immediata pels Jordis"

Cerdanyolencs exigeixen "llibertat immediata pels Jordis" el dia que fa tres mesos del seu empresonament

Van assistir-hi diferents centenars, convocats pel Comitè en Defensa de la República (CDR) de Cerdanyola
 
 
Centenars de cerdanyolencs amb bufandes grogues i llaços grocs a la solapa es van aplegar, el 16 de gener, davant l'ajuntament de Cerdanyola per reclamar la llibertat dels líders sobiranistes empresonats des del 16 de novembre. 


La llibertat la reclamaven per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart - expresident de l'ANC i president d'Òmnium Cultural, respectivament - i també per a Joaquim Forn, conseller, i Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat de Catalunya. Els primers acumulen 3 mesos en presó preventiva, mentre que els segons 75 dies. 


Representants cerdanyolencs de les dues entitats van llegir un manifest en el que exigien "justícia" i "l'alliberament immediat dels presos polítics" perquè, en les seves paraules, "el tribunal no ha respectat els principis d'imparcialitat i independència judicial". Segons van pronunciar, "els Jordis han estat empresonats sense respectar la pressumpció d'innocència (...) i són a la presó sense haver estat jutjats". "Tots quatres estan retinguts per l'Estat per raons polítiques", va reblar el representant d'Òmnium. 


En acabar els discursos van ressonar els clams de "llibertat, llibertat", van cantar l'himne de Catalunya, Els Segadors, i, de forma més improvisada, alguns assistents van entonar la cançó de l'Estaca, acompanyats per un banjo com instrument.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada