dilluns, 25 de setembre del 2017

Vermut per la democràcia a Cerdanyola






La convocatòria festiva i reivindicativa de l'ANC per la defensa de la democràcia i les institucions catalanes va aplegar centenars de persones a la plaça de Jaume Grau i Altayó, que van poder fer el vermut i escoltar música en directe i les intervencions de representants d'entitats i formacions polítiques partidàries d'acudir a votar Sí el proper 1 d'octubre.

— 


Les estrofes del Stronger than me de l'Amy Winehouse en la veu de la Susi Muñoz, que va actuar durant una hora, van obrir l'acte. El primer representant d'entitats i formacions polítiques a prendre la paraula va ser el que fora alcalde de Cerdanyola i actualment membre de l'ANC, Toni Morral, i va alertar que "venen dies intensos i de repressió, davant els quals no s'ha de perdre la identitat d'una revolta pacífica i cívica que és la millor carta de presentació de cara al món".

La vocal de la junta directiva d'Òmnium, Marina Gay, va citar Vicenç Andrés Estellés per recordar que "no ens han parit per dormir, sinó per vetllar en la llarga nit del nostre poble", mentre que el militant de la CUP i regidor de SOM Gramenet a Santa Coloma de Gramenet, Oriol Corral, va parlar de "la força d'un moviment capaç de convertir un dia trist com el passat 20 de setembre en un esclat de felicitat capaç d'unir a persones de totes les ideologies en defensa de les nostres institucions i la nostra dignitat".

També van insistir en la importància d'una unitat que aplega les més diverses ideologies i sensibilitats  Francesc Matas (EUiA), Xavier Badia (PDeCAT) i Eduard López (ERC). Matas va dir que "mentre l'Estat central té les armes i una llei periclitada, nosaltres tenim els carrers i la gent". Badia va agrair la feina feta per Mariano Rajoy per enfortir l'independentisme i López insistia en que "els partidaris de la independència han guanyat la batalla de les idees per incompareixença de l'adversari".

El membre de MES i eurodiptat per L'Esquerra pel Dret a Decidir, Ernest Maragall, considera que "els diversos partits que defensen la independència hem après a respectar-se entre nosaltres" i que davant la por, la ràbia i desconcert que ofereix l'Estat, el poble de Catalunya oposa esperança, alegria i convicció.

Va tancar les intervencions polítiques l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, que va tornar a dir que no anirà avui a declarar als jutjats, i que a la mateixa hora té una entrevista amb un periodista canadenc per explicar-li els moments que s'estan vivint, afegint que mentre "uns tenen referents ancorats en el franquisme, altres tenim referents d'esperança com l'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, el president Lluís Companys o el president Salvador Allende".


El vermut per la democràcia va acabar amb l'actuació de la cantautora Lia Ibáñez i convocant a la ciutadania a les diverses trobades de la iniciativa #Empaperem que es faran fins a l'1 d'octubre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada