divendres, 24 de febrer del 2017

Donald Trump obre el Carnaval amb sàtira i una crida a gaudir de la vida i la llibertat





El Rei Carnestoltes, transvestit de Donald Trump, obria el Carnaval amb un ban fent sàtira sobre la política local, crític amb la contaminació ambiental a la ciutat i amb una crida a gaudir de la vida amb llibertat i felicitat. La Rua de dissabte serà el punt culminant del Carnaval amb 30 comparses desfilant pels carrers de Cerdanyola.
El president dels Estats Units visitava ahir Cerdanyola. Donald Trump obria el Carnaval de la ciutat com mana la tradició amb crítica i alegria. Era el Rei Carnestoltes d'aquest 2017 que aquest dissabte, 25 de febrer, presidirà la Rua de Carnaval després d'haver fet un ban satiritzant la situació política local i fent una crida a gaudir de la vida fent bandera de la llibertat. La crítica de Sa Majestat Carnestoltes també feia referència a la contaminació ambiental que pateix Cerdanyola amb un record per l'amiant i Uralita, els residus tòxics i els abocadors, els fums i el crematori o les emissions de les antenes de telefonia mòbil.
30 comparses a la Rua
El Rei Carnestoltes sortirà demà dissabte a la Rua, un riu de fantasia i imaginació que tindrà 30 comparses, alguna d'elles composada per més de 200 persones, que es concentraran a l'avinguda de Roma, davant l'escola Saltells. Aquest riu de vida i llibertat fluirà per les artèries ciutadanes a partir de les 17 hores passant per l'avinguda d'Espanya, el carrer de Francolí, el passeig de Cordelles, la plaça de Francesc Layret, les avingudes de Catalunya i de la Primavera, la plaça de l'Estatut i el parc del Turonet on, a les 18.30 hores, començarà el ball de Carnaval amb l'orquestra Aquarium Band. Durant la seva actuació, inicialment es calcula que cap a les 20.30 hores, es lliuraran els premis de la festa, tres guardons a les millors comparses i dues mencions especials del jurat. Una de les novetats del programa de Carnaval serà la ubicació del jurat en una tarima a l'alçada del mercat de Serraperera.
La festa seguirà diumenge quan es celebri la festa infantil a les 12 hores amb l'animació de Jordi Callau a la plaça de l'abat Oliba. El tancament de la festa serà amb l'enterrament de la sardina el Dimecres de Cendra, l'1 de març. La capella ardent en memòria del Rei Carnestoltes s'obrirà a la plaça de Francesc Layret davant l'Ajuntament on es congregarà el seguici fúnebre a les 18 hores per acompanyar el fèretre fins a la plaça de l'Ateneu on, a partir de les 19 hores, es cremarà el taüt amb la colla de Joves Diables de Cerdanyola i l'actuació de l'escola de dansa i del grup de teatre de l'Ateneu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada