divendres, 19 de febrer del 2016

Homenatge a Muriel Casals amb la mirada posada en el futur del procés

 
 
L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural organitzaven ahir un acte en record de la diputada de Junts pel Sí, qui va morir la setmana passada, destacant la necessitat de "conjurar-se en el gran desig col·lectiu" de tirar endavant el procés independentista.
 
Amb una emotiva encesa d'espelmes a la plaça de Francesc Layret persones convocades per l'Assemblea Nacional Catalana de Cerdanyola i Òmnium Cultural van expressar el seu condol per la mort de Muriel Casals ocorreguda el cap de setmana passat. Durant la concentració es va recordar la figura de qui va ser presidenta d'Òmnium durant cinc anys i diputada de Junts pel Sí en l'actual legislatura, es va escoltar  el discurs que Casals va fer durant la celebració del Concert per la Llibertat celebrat al Camp Nou al 2013 i es va llegir la carta que l'actual president d'Òmnium, Jordi  Cuixart va dedicar a la seva figura.
 
La música de Maria del Mar Bonet va obrir una  vetllada en la que els convocants van deixar clar que, a més de concentrar-se per mostrar el seu afecte i respecte per Muriel Casals, volien "conjurar-se en un desig col·lectiu de renovar la seva voluntat i compromís per transformar aquest somni que som en una esplendorosa realitat".
 El membre d'Òmnium Cultural, Jaume Sobrevals, remarca que el procés que portarà Catalunya a tenir un estat propi no és una feina que s'acabi d'aquí a uns mesos, "sinó que hauran de vetllar per no deixar de somiar mai i serà aleshores quan serem dignes de l'herència de Muriel".
 
Per la seva banda, el coordinador local de l'Assemblea Nacional Catalana, Joan Carles Viladot, ressalta la figura de Casals com una persona cabdal del procés, una dona que no ha defallit mai i sempre animava a tirar endavant amb un somriure, defensant els seus ideals. Viladot creu que serà difícil cobrir la seva pèrdua, però que "entre tots haurem d'arribar fins al final per ella".
 
L'acte de record i homenatge va finalitzar amb la cançó Núvol blanc de Lluís Llach i la interpretació del Cant de la Senyera.
http://cerdanyola.info/politica/homenatge-a-muriel-casals-amb-la-mirada-posada-en-el-futur-del-proces/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada