diumenge, 7 de febrer del 2016

El riu del Carnaval porta vida a la ciutat


La Rua avança per les artèries de la ciutat com un riu de fantasia que dóna vida a Cerdanyola. Les comparses porten la imaginació per bandera amb la cofniança que dóna el fet que la diversió va començar en el moment en què van pensar per primera vegada com seria la seva disfressa i van començar a fer pinya. I a Canaletes els ha servit fins i tot per guanyar el primer premi del concurs de Carnaval 2016.

La festa de Carnaval ha passat els dies d'esplendor. La Rua i el ball ja són història i donen pas al dimecres de cendra quan enterrarem la reina Carnestoltes i la tradició diu que comencen els tristos dies de Quaresma.

Però el Carnaval ens deixarà l'alegria que s'ha viscut a la ciutat i ens ha permès viure per uns moments sota altres pells, encarnant vides del passat o imaginant com seran les del futur, treballant en els oficis més diversos, transformant-nos en animals, en altres persones, en éssers de ficció, en els nostres herois de somni o del pitjor malson... Ho hem fet en solitari, en parella, o formant part d'un grup, petit, gran, multitudinari... Hem sortit al carrer en solitari, en família, amb amics, amb companys amb gent que no coneixes de res... Tant és, el Carnaval ens convida a donar festa a les nostres pors i vergonyes i deixar via lliure als nostres desitgs i il·lusions.

Siguem sincers, possiblement el Carnaval ja no és la festa de la disbauxa que diu el tòpic, però si que conserva elements de sorpresa, un més que saludable component crític i permet alliberar la nostra fantasia deixant que la Rua flueixi com un riu d'imaginació pels carrers de Cerdanyola.

I aquesta fanta sia que s'aboca a la Rua bé que mereix un premi, un reconeixement a la capacitat de fabular, de crear altres móns en el nostre, d'explicar-nos contes a l'aire lliure... Per això estan els premis que es lliuren mentre es dóna pas al ball i deixem que les màscares prenguin la plaça.

La comparsa Bar Canaletes amb la gent d'aquest barri fent pinya i proposant-nos una copa es va endur el primer premi, deixant al segon lloc el ramat de No seas borrego i al tercer l'atració boja de la Banana Loca. Mencions especials es van emportar les figures de còmic de l'Ampa de l'escola Xarau, els Wallys de la Creu Roja i les titelles que quasi obrien una Rua que presidia una selvàtica reina Carnestoltes, per fi, una dona.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada