dijous, 5 de març del 2015

Josep Grau s'ha presentat com a candidat de CiU a la alcaldia de Cerrdanyola

 
El candidat a l'alcaldia de CiU reclama una planificació consensuada del futur de Cerdanyola
 
Josep Grau s'ha presentat com a candidat de CiU a l'Ateneu amb una aposta per situar Cerdanyola en el mapa de les ciutats de referència del país i per aconseguir un ajuntament més participatiu, transparent i que es caracteritzi per una bona gestió.
El cap de llista de CiU, Josep Grau, es presenta com a candidat a l'alcaldia en les eleccions de maig reclamant per a Cerdanyola la definició d'un model de ciutat que serveixi per definir el seu futur i que sigui fruït d'un gran consens entre partits polítics, associacions, entitats i ciutadans particulars. Josep Rull, secretari d'Organització de CDC; Carme Sayós, diputada al Congrés; Eduardo Reyes, president de Súmate; els caps de llista de CiU de poblacions veïnes; i representants de diferents àmbits socials del municipi acompanyaven Grau.
Josep Grau substitueix a Alfons Escoda com a candidat i ho fa com a independent en les llistes. Professionalment, Grau ha estat durant 25 anys director d'una oficina de La Caixa i en el seu àmbit més privat s'ha implicat durant anys en la vida associativa del municipi en entitats com les festes locals, l'Associació de Veïns de Sant Ramon, la Coral Collserola o el Club d'Hoquei, entre d'altres.
Grau és nét de Jaume Grau i Altayó, el darrer alcalde republicà de Cerdanyola que va governar entre els anys 1934 i 1936, per al qual va tenir un emotiu record així com per al seu pare, que regentava el conegut Bar Grau. Dues persones que, segons el candidat convergent, li haurien deixat empremta des del punt de vista polític.
Josep Grau assegurava ahir que presentar-se com a candidat "és un somni" i ho fa per diferents motius: perquè estima Cerdanyola, perquè vol contribuir en fer una ciutat millor, per responsabilitat, perquè es considera preparat per aquest repte i, sobretot, perquè se sent amb moltes forces.
Grau assegura estar il•lusionat en treballar per un "Ajuntament més obert, transparent i participatiu i que, sobretot, escolti a la gent".
Grau presentava ahir el seu primer vídeo de campanya que compta amb la intervenció del president de la Generalitat, Artur Mas, donant suport a la seva candidatura. En ell afirma que les eleccions del proper 24 de maig seran un punt d'inflexió que acabarà amb l'època de les majories; s'obrirà un nou període en el que el compromís amb la transparència, la proximitat i la bona gestió han de ser innegociables.
Aposta pel consens d'un model de ciutat de futur
Josep Grau es comprometia, en cas d'arribar al govern, a treballar consensuadament un model de ciutat que serveixi per planificar la Cerdanyola de les properes dècades. El candidat creu que aquest model ha de ser compartit per partits polítics, entitats i ciutadans en general i ha de servir per tenir una visió global i poder prendre decisions estratègiques.
Grau, tot i no tenir encara elaborat el programa electoral, sí que té clares algunes de les prioritats de CiU per al proper mandat i, sobretot, algunes de les prioritats de la ciutat. El cap de llista aposta per un ajuntament més eficaç, amb uns serveis públics de qualitat i la concienciació del funcionariat; una reactivació econòmica del municipi que permeti generar ocupació; l'establiment d'un teixit comercial potent; promoció econòmica; un model d'urbanisme clar i ben planificat; infrastructures i equipaments per al món cultural i associatiu; espais naturals sense incerteses i insalubritats; i l'aprofitament dels potencials existents com la UAB o el Sincrotró Alba.
Josep Grau considera que Cerdanyola "és una ciutat plena d'oportunitats, amb molts actius, molt viva i estratègicament situada" però cal posar-la en el mapa de les ciutats de referència del país. Només així, segons el candidat convergent, aconseguirem una identitat forta que atraigui gent, turisme, empreses i activitat econòmica que reverteixin en uns millors serveis que beneficiïn la ciutadania.

Josep Rull defineix a Grau com a un candidat de luxe

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, intervenia en l'acte de presentació del candidat de CiU a l'alcaldia de Cerdanyola definint-lo com un cap de llista de luxe. Segons Rull, Grau "és una persona preparada i compromesa amb el dia a dia de les persones de Cerdanyola", una persona que té més que acreditada la seva capacitat de gestió i que, a l'igual que la resta d'integrants de CiU, comparteix "el compromís insobornable amb la llibertat de Catalunya". El secretari nacional considera que Josep Grau reuneix aquells valors fonamentals per al partit com són la proximitat, la justícia social i la il•lusió de llibertat.

Josep Rull parlava en la seva intervenció de les eleccions municipals però també de les autonòmiques del 27 de setembre que les considera com "el referèndum que no ens van permetre celebrar el 9 de novembre". I, en aquest sentit, els comicis municipals són força importants perquè els ajuntaments han d'estar al costat d'un país que tingui dret a decidir sobre el seu futur.

Per a Rull Catalunya està en condicions de generar un major benestar a la ciutadania ja que té capacitat de generar riquesa. Però per aconseguir-ho "no ens hem de resignar a continuar patint" i cal donar un pas endavant, "posar en valor allò que nosaltres som".

El secretari d'Organització finalitzava la seva participació en l'acte citant les paraules de Nelson Mandela:"un guanyador és un somiador que mai no s'ha rendit". I, en aquest sentit, "els catalans mai ens hem rendit en l'anhel de deixar als nostres fills un país millor", segons Rull.

L'acte de presentació del candidat Josep Grau, presentat per la periodista Georgina Pujol, acabava ahir a l'Ateneu amb una crida a l'escenari d'aquelles persones que més estan donant suport al candidat i estan treballant amb ell. Grau recordava que ell serà la cara visible de CiU a Cerdanyola però tant important com ell és la gent que hi ha al seu darrera.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada