dilluns, 20 d’octubre del 2014

Regàs presenta el seu últim llibre " Entre el seny i la rauxa"

 
 
Rosa Regàs va presenta el seu darrer treball literaris un llibre de memòries- al MAC de Cerdanyola el passat 16-10-2014
 
         Sota el títol Entre el seny i la rauxa. L’escriptora rememora passatges com els anys d'exili a França, l'internat de monges o els estius a Tiana sota l'estricta tutela de l'avi. L'exdirectora de la Biblioteca Nacional d'Espanya fa a Entre el seny i la rauxa un exercici gens innocent de nostàlgia, lucidesa i sensibilitat.
 
Les memòries d'infància de Rosa Regàs ens transporten a la Catalunya de la nostàlgia, on els primers anys de la República omplien els carrers d'il·lusió i l'art i la cultura esdevenien raons de ser per a molts. Uns anys que van a donar pas una obscuritat eixordadora que en aquestes pàgines retorna vívidament a través dels ulls d'una nena lletraferida que va patir la separació familiar i la solitud, però que ho recorda amb serenor i innocència.

       Els Regàs Castells i els Pagès Elias; el seny i la rauxa; els avis, els pares i els germans; París, Barcelona i Tiana; passeig de Gràcia i el carrer Fernando; Lorca, Güel, Gaudí i Sagarra; Can Culleretes, l'Hotel Colón.

      "Quan miro endarrere i veig la història del meu país, em costa deslligar-la de la meva pròpia història i les dates se'm barregen com si els esdeveniments que tan importants han estat per a la meva vida fossin no nomès importants també per al país, sinó que de vegades els veig com si fossin ells els que haguessin provocat els canvis en la ciutat i fins i tot en l'univers."
 
Guanyadora de la Creu de Sant Jordi i Cavaller d'Honor de la República Francesa, Regàs ha estat reconeguda amb importants premis literaris com el Nadal de 1994 amb Azul, el Ciutat de Barcelona de 1999 amb Luna Lunera, el Planeta de 2001 amb La canción de Dorotea i el Biblioteca Breve de 2013 amb Música de cámara, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada